Week van de Amateurkunst

23-11-2021 | WAK = Iktoon

De afgelopen jaren hebben wij vanuit Platform Amateurkunst Heerlen niet in de mogelijkheid en de middelen gehad om de Week van de Amateurkunst naar Heerlen te halen. Tussen de laatste editie in 2015 en nu is er het een en ander verandert. Zo ook de WAK! De WAK zoals de Week van de Amateurkunsten ook wel werd genoemd, heet tegenwoordig iktoon. Iktoon geeft verenigingen een platform om zich te presenteren. Op hun website beantwoorden ze vraag 'Wat is iktoon' als volgt: 'Ieder jaar tonen duizenden creatievelingen verspreid over ruim honderd gemeenten hun kunsten. Van beeldhouwen tot muziek maken en vloggen. De campagne ‘iktoon – kunst van iedereen’ heeft als doel de samenleving te enthousiasmeren voor actieve kunst- en cultuurbeoefening. En om hun kunsten te delen.'. 

Meer informatie over iktoon en hoe jouw vereniging deel kan nemen vind je op www.iktoon.nl


02-06-2014 | Een terugblik op Week van de Amateurkunst 2014

De Week van de Amateurkunst is weer achter de rug. In enkele woorden samengevat; veel verschillende activiteiten door enthousiaste amateurkunstenaars georganiseerd en/of uitgevoerd op heel veel locaties. Mooi weer, leuke reacties, enthousiaste mensen. Graag zien we jullie terug bij de Week van de Amateurkunst in 2015, van zaterdag 30 mei t/m zondag 7 juni! 


30-04-2014 | Een greep uit het programma van de Week van de Amateurkunst 2014 

Van zaterdag 17 t/m zondag 25 mei vindt de Week van de Amateurkunst weer plaats in Heerlen. Wij zijn druk bezig met het organiseren van verscheidende activiteiten. Om een idee te geven hoe de week er uit zal gaan zien kun je hier een greep uit het programma lezen. Het volledige programma is te lezen in onze programmakrant en in de Cultuuragenda van deze website!

Hou onze website in de gaten voor meer informatie en nieuws over het programma van de Week van de Amateurkunst 2014.


Week van de Amateurkunst 2014

We zijn van plan om ook weer in 2014 de Week van de Amateurkunst (WAK) te organiseren. De WAK vindt plaats van zaterdag  17 t/m zondag 25 mei 2014. Tijdens de WAK worden in gemeenten door heel Nederland activiteiten georganiseerd waarbij de passie en het plezier van amateurkunst centraal staan. Optredens, workshops, tentoonstellingen en nog veel meer!

Het thema van 2014 is “Kunst werkt!”. Natuurlijk is iedereen ook dit jaar weer welkom om zich te presenteren (solo of met je vereniging) tijdens deze week. Heb je al een leuk idee voor ons of om zelf uit te voeren tijdens de WAK, zoals een korenavond, een concert waarbij jouw harmonie samen muziek maakt met een rapper, of jij als balletdanser danst op muziek van een big band, alles is mogelijk! Neem dan even contact met ons op!

Hou onze website in de gaten voor meer nieuws over de Week van de Amateurkunst: www.amateurkunstheerlen.nl en volg ons op twitter: https://twitter.com/AmateurkunstH

Wil je meer weten over de Week van de Amateurkunst in het algemeen? Kijk dan op www.waknederland.nl. Of heb je in de tussentijd vragen? Bel of mail dan gerust naar Petra Stevens, 045-5612121,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.%20" style="line-height: 1.3em;"> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Terugblik WAK 2013

We kunnen terugkijken op een geslaagde Week van de Amateurkunst in Heerlen.

Een week met met veel verschillende optredens op heel diverse locaties; open repetities In Hotel Café Amicitia, het Juphuis en het bijgebouw van de Kerk aan het Temsplein, concerten bij Muziekschool Schunck* en zingen op de Markt in Hoensbroek, workshops bij Hee-Art en Schunck*, een kunstmarkt, een korenavond en een proza en poëzie avond in het Savelbergklooster, toneelvoorstellingen in het Juphuis, een filmvertoning in het Openluchttheater, een workshop Tango in het Cultuurhuis, de Wraak 2.0 van Parkstad bij de Nieuwe Nor en het Muzikale project Geef het Door en Podium Durf! bij Muziekhuis Guus Arons en een expositie van amateurkunstenaars bij Alcander in de wijk MSP. Afsluiting met een presentatiedag in de St. Elisabeth Kapel in Parc Imstenrade en het Cultuurhuis.

Ondanks het slechte weer was de WAK een succes. Dat kan alleen omdat je/jullie als enthousiast amateurkunstbeoefenaar meegedaan hebt! Nogmaals bedankt daarvoor! Zonder jullie geen Week van de Amateurkunst.

Wij zien jullie graag terug tijdens de WAK in 2014: van zaterdag 17 - zondag 25 mei.

Heb je in de tussentijd vragen? Bel of mail dan gerust naar Petra Stevens, 045-5612121,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.%20"> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Home WAK Week van de amateurkunst