informatiebijeenkomst ‘Is uw vereniging AVG-proof?’

26 apr

De nieuwe AVG, oftewel de Algemene Verordening Gegevensbescherming gaat in op 25 mei 2018. Een vloek, een zegen of allebei? De AVG zorgt in ieder geval voor:

-          versterking en uitbreiding van privacy-rechten;

-          meer bewustwording van de risico’s die ‘onzorgvuldig omgaan met persoonsgegevens’ met zich meebrengt;

-          meer verplichtingen en verantwoordelijkheden voor instanties die persoonsgegevens opslaan of verwerken;

-          bevoegdheid tot het opleggen van boetes tot 20 miljoen euro.

De urgentie van de invoering van deze Europese privacywet wordt nog weinig erkend. Verenigingen realiseren zich vaak niet wat ze moeten doen om aan de wet te voldoen.

De gemeente Heerlen organiseert op dinsdagavond 15 mei in het Cultuurhuis de bijeenkomst “Is uw vereniging AVG-Proof? “. U bent vanaf 18.30 uur van harte welkom in de grote zaal (boven) van het Cultuurhuis Heerlen gelegen aan de Sittarderweg 145, 6412 CD Heerlen. Website; www.cultuurhuisheerlen.nl Het programma start om 19.00 uur en duurt tot ± 20.30 uur.

Tijdens deze bijeenkomst informeren wij u over de verplichtingen en risico’s voor uw vereniging die de invoering van de AVG-wet met zich meebrengt. Op de bijeenkomst lichten we ook een online stappenplan toe, waarmee u zelf aan de slag kunt gaan.

Over het stappenplan
Uw vereniging komt er niet onderuit zelf aan de slag te gaan met de implementatie van deze wet. Met behulp van het online stappenplan kunt u zelf de stappen doorlopen. Om toegang te krijgen tot het stappenplan is een code nodig. Meer informatie over het stappenplan ontvangt u tijdens deze avond.

Provincie Limburg stelt het stappenplan voor elke Limburgse vereniging kosteloos beschikbaar. Na het afronden van alle stappen is uw vereniging AVG-proof en ontvangt de vereniging een certificaat.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot woensdag 9 mei 2018 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Laat a.u.b. even weten met hoeveel personen u naar de bijeenkomst komt. 

Home WAK Nieuws informatiebijeenkomst ‘Is uw vereniging AVG-proof?’