Meezingen in een operaproductie?

10 mrt

 


Op woensdagavond 22 maart om 19.00 uur organiseert het SOP (Stichting Opera Parkstad) speciaal voor amateur koorzangers een info avond in het Catharinahoes, lambertistraat 12, 6461 JK te Kerkrade (parkeerruimte bij het gebouw).

Geïnteresseerden krijgen dan uitleg over het uit te voeren operaprogramma ( Le Villi van Giacomo Puccini en Cavalleria Rusticana van Pietro Mascagni), een plan van aanpak en informatie hoe u deel kunt nemen aan deze unieke voorstelling, vol met zang, dans en toneel. Hierbij zijn zowel de dirigent als de regisseur aanwezig voor het beantwoorden van eventuele vragen.

Het doel van SOP is amateurzangers op projectbasis te laten deelnemen aan integrale, semiprofessionele operavoorstellingen.
Operavoorstellingen waarbij , behalve het koor, alle uitvoerende professionals of aankomende professionals zijn. Een unieke kans dus om als amateur samen te werken met professionals uit de muziek- en danswereld en samen voorstelling neer te zetten. De Stichting Opera Parkstad werkt hierbij samen met het WOKMUZIEKTHEATER uit Weert, dat al meer dan 25 jaar met succes integrale operaproducties op de planken brengt.

Voor de koorleden wordt de opera eerst muzikaal en daarna met regie ingestudeerd op een nog nader te bepalen locatie in Parkstad. Voor het koor volgen dan enkele orkestrepetities en drie uitvoeringen in Het Munttheater te Weert (vrijdag-zaterdagavond en een zondagmiddag voorstelling). Daarnaast wordt geopteerd voor een uitvoering in een van de theaters in Parkstad.
Voor meer informatie voorafgaand aan de bijeenkomst of aanmelden kunt u contact opnemen met

Joop Dieteren
T: 06-81059283
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Home WAK Nieuws Meezingen in een operaproductie?