Nieuws en actualiteiten
18 jan

 

Ben jij al bekend met de Nationale Muziekloterij? Wat de Grote Clubactie is voor sportverenigingen is de Nationale Muziekloterij voor muziekverenigingen.
Een aantal vrijwilligers hebben de stichting Nationale Muziekloterij gestart om de amateur muziekverenigingen te ondersteunen. Zij ondersteunen en faciliteren de deelnemende muziekverenigingen om zo veel mogelijk loten te verkopen a € 5,00,- per stuk. Hiervan gaat direct minimaal 50% van de lot opbrengst maandelijks naar de verenigingskas. Een duurzaam inkomsten model voor de toekomst van de muziek. Inmiddels doen al meer dan 50 verenigingen met hun mee.

Iets voor jouw muziekvereniging? Ga voor meer informatie naar Zie www.muziekloterij.nl/over-ons/ 

 

 
30 nov

De nieuwsbrief van Platform Amateurkunst Heerlen is weer terug  van weg geweest! Het is een tijdje wat stiller  geweest rondom het platform. Maar daar komt verandering in, vanaf 2022 zal er een paar keer per jaar weer een nieuwsbrief uitgebracht worden. Daarin vind je nieuwsfeitjes en belangrijke informatie uit het Heerlense amateurkunstveld. Ontvang jij of jouw vereniging de nieuwsbrief nog niet? Schrijf je in via http://eepurl.com/bbfQuz 

Vragen over het platform en onze diensten? Neem gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

17 nov

Huis voor de kunsten komt met het Verenigingscafé! Gestart in Noord-Limburg en onderweg naar het Zuidelijke deel. 

'Een parade van bijeenkomsten door onze provincie voor vrijwilligersbesturen van amateurkunstverenigingen en erfgoedorganisaties.'

Heb jij een prangende vraag over ledenwerving in deze uitdagende tijd? Wil je inspiratie opdoen als het gaat om het versterken van je vrijwilligersorganisatie? Wil je samen met ons meedenken over hoe we de positie van verenigingen en vrijwilligersorganisaties in de cultuursector kunnen bestendigen? En wil je andere verenigingen uit jouw omgeving (beter) leren kennen? Meld je dan aan voor één van de (online) Verenigingscafés in november en december van dit jaar.

Programma
Tijdens het Verenigingscafé stelt het Huis voor de Kunsten Limburg zich kort voor. Wat kunnen zij betekenen voor vrijwilligersbesturen van amateurkunstverenigingen en erfgoedorganisaties, zeker in deze uitdagende tijd?

Verenigingscafés 2021
Wil je deelnemen aan één van de Verenigingscafés? Meld je dan (met maximaal twee afgevaardigden van de vereniging of organisatie) aan via de website van Huis voor de Kunsten Limburg. Dat kan steeds tot 3 dagen voorafgaand aan de (online) bijeenkomst. Ben je verhinderd op de datum van het Verenigingscafé bij jou in de buurt? Meld je dan gerust aan voor één van de andere (online) cafés die ze organiseren in Limburg. 

  • Donderdag 18 november, 19.30 - 21.00 uur, regio Sittard-Geleen – Online via Teams
  • Dinsdag 23 november, 19.30 - 21.00 uur, regio Heuvelland - Online via Teams
  • Woensdag 24 november, 19.30 - 21.00 uur, regio Roermond - Online via Teams
  • Dinsdag 30 november, 19.30 - 21.00 uur, regio Maastricht – Online via Teams
  • Woensdag 8 december, 19.30 - 21.00 uur, regio Kerkrade - Online via Teams

Kijk voor meer informatie: https://hklimburg.nl/verenigingscafe 

17 nov

Heb jij goede ideeën voor Heerlen? Wil je graag weten hoe je het beste fondsenwerving aanpakt en welke actuele financieringsopties er bestaan? Sluit dan aan bij de inspiratiesessie Financiering van je initiatief van de Frisse Wind Academie.

Samen met Chantal Lambie van Huis voor de Kunsten Limburg verkent Frisse Wind handige routes en tips & tricks om succesvol fondsen te werven voor jouw project. En geven wij toelichting over interessante fondsen/ subsidieregelingen. Naast het delen van kennis gaan we ook met elkaar actief in gesprek om ervaringen en vragen met elkaar uit te wisselen over dit onderwerp. Kortom: een avond waarbij kennis, netwerk en uitwisseling centraal staat.

Vanaf 30 september is de Frisse Wind Academie van start gegaan, een initiatief van Frisse Wind en een plek waar Heerlenaren met hart voor stad en buurt elkaar geregeld kunnen ontmoeten en inspireren.

In een afwisselend programma komen verschillende thema’s aan bod; van financiering en fondsenwerving tot en met vrijwilligers werven en het verduurzamen van je initiatief. En nog veel meer! Altijd interactief en met bijdragen van Heerlenaren.

Aanmelden is al mogelijk en kan tot en met uiterlijk maandag 22 november via:  https://frissewindheerlen.nl/academie/inspiratiesessie-over-financiering-van-je-initiatief

Kijk voor meer informatie op www.frissewindheerlen.nl/academie

05 nov

Afgelopen woensdag werden de nieuwe coronamaatregelen bekend. Nieuwe maatregelen die ook gevolgen hebben voor de amateurkunstverenigingen en hun Heerlen.

Op de website van de rijksoverheid wordt het volgende omschreven: 

"Het kabinet heeft plannen om op 6 november een aantal wijzigingen voor kunst- en cultuurbeoefening door te voeren. 
Kunst- en cultuurbeoefening is toegestaan. Zoals muziekles en schilderles. Of bijvoorbeeld repetities voor zang, dans en toneel. Er mag ook publiek bij aanwezig zijn.


Regels voor lessen en repetities

  • Kunst en cultuurbeoefening is toegestaan.
  • Voor locaties voor kunst- en cultuurbeoefening geldt geen maximum aantal bezoekers. Bijvoorbeeld muziekscholen en centra voor de kunsten.
  • Er is geen coronatoegangsbewijs nodig om toegang te krijgen tot deze locaties of activiteiten als het gaat om kunst- en cultuurbeoefening. 
  • Groepslessen en repetities in groepsverband zijn toegestaan.
  • Zingen is binnen en buiten toegestaan.

Blijf hierbij de basisregels volgen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 

 

Publiek bij lessen of repetities toegestaan

Publiek bij lessen of repetities is toegestaan. Hiervoor geldt geen maximum aantal bezoekers.
Er is een coronatoegangsbewijs nodig.

Geen coronatoegangsbewijs bij educatieve culturele onderwijsactiviteiten

Educatieve culturele onderwijsactiviteiten zijn vaak onderdeel van het schoolprogramma (curriculum). Bijvoorbeeld een voorstelling of workshop op school of onderwijsinstellingen. Leerlingen en onderwijspersoneel hebben daarvoor geen coronatoegangsbewijs nodig. Dit geldt ook voor activiteiten buiten de school of onderwijsinstelling."

 

Is het geen onderwijsactiviteit? Dan is een coronatoegangsbewijs voor alle bezoekers vanaf 13 jaar verplicht.

 

Kijk voor de hele tekst en meer informatie over de nieuwe regelgeving vind je op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/zingen-toneelspelen-dansen-muziek-maken-en-acteren 

Informatie over de gevolgen die het Coronavirus heeft gehad op de amateurkunst vind je hier: https://www.lkca.nl/artikel/gevolgen-coronavirus-voor-amateurkunst/

Home WAK Nieuws