Nieuws en actualiteiten
02 dec

De komende tijd zal de website van Platform Amateurkunst Heerlen worden aangepast. Dus houd onze website in de gaten om alle veranderingen te volgen of meld je aan voor de nieuwsbrief van onze Cultuurmakelaar Sarah-Faye en Platforma Amateurkunst Heerlen. 

24 nov

Sarah-Faye Lombré is sinds 1 oktober de nieuwe cultuurmakelaar amateurkunsten binnen Cultuurhuis Heerlen.

De cultuurmakelaar heeft als voornaamste taak het opsporen en verbinden van opkomende initiatieven van makers met de mogelijkheden in Cultuurhuis Heerlen en de mogelijke doorstroom naar podia en festivals. Daarnaast geeft de cultuurmakelaar een extra impuls aan de verbinding en samenwerking met externe partners.

 

Lombré was eerder verbonden aan Sally Dansgezelschap Maastricht, Hoge Fronten/Lieke Benders, Compagnie Covar en de festivals Cultura Nova en schrit_tmacher just dance!.

18 jan

 

Ben jij al bekend met de Nationale Muziekloterij? Wat de Grote Clubactie is voor sportverenigingen is de Nationale Muziekloterij voor muziekverenigingen.
Een aantal vrijwilligers hebben de stichting Nationale Muziekloterij gestart om de amateur muziekverenigingen te ondersteunen. Zij ondersteunen en faciliteren de deelnemende muziekverenigingen om zo veel mogelijk loten te verkopen a € 5,00,- per stuk. Hiervan gaat direct minimaal 50% van de lot opbrengst maandelijks naar de verenigingskas. Een duurzaam inkomsten model voor de toekomst van de muziek. Inmiddels doen al meer dan 50 verenigingen met hun mee.

Iets voor jouw muziekvereniging? Ga voor meer informatie naar Zie www.muziekloterij.nl/over-ons/ 

 

 
30 nov

De nieuwsbrief van Platform Amateurkunst Heerlen is weer terug  van weg geweest! Het is een tijdje wat stiller  geweest rondom het platform. Maar daar komt verandering in, vanaf 2022 zal er een paar keer per jaar weer een nieuwsbrief uitgebracht worden. Daarin vind je nieuwsfeitjes en belangrijke informatie uit het Heerlense amateurkunstveld. Ontvang jij of jouw vereniging de nieuwsbrief nog niet? Schrijf je in via http://eepurl.com/bbfQuz 

Vragen over het platform en onze diensten? Neem gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

17 nov

Huis voor de kunsten komt met het Verenigingscafé! Gestart in Noord-Limburg en onderweg naar het Zuidelijke deel. 

'Een parade van bijeenkomsten door onze provincie voor vrijwilligersbesturen van amateurkunstverenigingen en erfgoedorganisaties.'

Heb jij een prangende vraag over ledenwerving in deze uitdagende tijd? Wil je inspiratie opdoen als het gaat om het versterken van je vrijwilligersorganisatie? Wil je samen met ons meedenken over hoe we de positie van verenigingen en vrijwilligersorganisaties in de cultuursector kunnen bestendigen? En wil je andere verenigingen uit jouw omgeving (beter) leren kennen? Meld je dan aan voor één van de (online) Verenigingscafés in november en december van dit jaar.

Programma
Tijdens het Verenigingscafé stelt het Huis voor de Kunsten Limburg zich kort voor. Wat kunnen zij betekenen voor vrijwilligersbesturen van amateurkunstverenigingen en erfgoedorganisaties, zeker in deze uitdagende tijd?

Verenigingscafés 2021
Wil je deelnemen aan één van de Verenigingscafés? Meld je dan (met maximaal twee afgevaardigden van de vereniging of organisatie) aan via de website van Huis voor de Kunsten Limburg. Dat kan steeds tot 3 dagen voorafgaand aan de (online) bijeenkomst. Ben je verhinderd op de datum van het Verenigingscafé bij jou in de buurt? Meld je dan gerust aan voor één van de andere (online) cafés die ze organiseren in Limburg. 

  • Donderdag 18 november, 19.30 - 21.00 uur, regio Sittard-Geleen – Online via Teams
  • Dinsdag 23 november, 19.30 - 21.00 uur, regio Heuvelland - Online via Teams
  • Woensdag 24 november, 19.30 - 21.00 uur, regio Roermond - Online via Teams
  • Dinsdag 30 november, 19.30 - 21.00 uur, regio Maastricht – Online via Teams
  • Woensdag 8 december, 19.30 - 21.00 uur, regio Kerkrade - Online via Teams

Kijk voor meer informatie: https://hklimburg.nl/verenigingscafe 

Home WAK Nieuws