vind muziekverenigingen in heerlen

Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss

Contactgegevens

Afbeelding contactpersoon
Adres:
p/a Bokstraat 52


Heerlen 6413 AT

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

http://www.edelweiss-heerlen.nl

Contactformulier

Stuur een e-mail. Alle velden met een * zijn verplicht.

Aanvullende informatie

Aanvullende informatie:

"Edelweiss" werd opgericht op 10 mei 1960 door de in 1995 overleden Erevoorzitter Wiel Heijltjes z.g..

Begonnen als jeugdgroepje op lege blikken en zelf gemaakte trommelstokken oefende men destijds ijverig onder leiding van de Heer W. Heijltjes om de eerste kneepjes van het trommelvak onder de knie te krijgen. Het oefenkamp was gelegen vooraan de 'Heksenbergse" Heide.

Na verloop van tijd gingen enkele bewoners van de Wijk Heksenberg zich meer en meer intresseren voor het musicerende jeugdgroepje. Na veel overleg besloten zij er een echte vereniging van te maken.

Edelweiss trok voor het eerst met carnaval in 1961 door de straten van de wijk Heksenberg te Heerlen. Niemand zou toen hebben kunnen vermoeden dat dit eerste optreden de aanstoot zou wezen van een stormachtige groei van de Jeugddrumband tot het korps wat het nu is.

Het bestuur wilde het meteen goed aanpakken toen de Heer van Bentum, een van de betere instructeurs destijds, binnenhalen. Zo groeide de jeugddrumband uit tot een hoogwaardig korps bestaande uit trommen, klaroenen, dieptetrommen en een tamboermaitrestaf.

Niet lang daarna waren de leden ook in staat om zich in een uniform te steken, smetteloos witte pakken en rokken met blauwe petjes en een gele zelfbinder.

Na verloop van tijd veranderde de naam "Jeugddrumband Edelweiss" in Jachthoorn & Trompetterkorps "Edelweiss". Dit omdat er toen ook een nieuw natuur instrument aan de groep werd toegevoegd; namelijk: de Jachthoorn.

Het korps ging meer en meer deelnemen aan concoursen en werkte zich zo op tot dat zij in 1981 promotie behaalde naar de Ere-divisie. Met het in 1990 binnenhalen van de Heer Marcel Falize, wereldwijd bekend slagwerker van Andre Rieu's Strauss Orkest, ontstonden er ongekende mogelijkheden om het reeds geboekte succes nog verder uit te bouwen. Onder zijn leiding speelden ze vele WMC's, Concoursen, Taptoe's en Nationale en internationale kampioenschappen en wonnen ze vele prijzen. Dit allemaal met hun typische muziek geluid wat zijn weerga niet kent. Zeker gezien hun unieke klank van de Jachthoorn, die in al haar composities centraal staat. De stukken & shows worden ook veelal  door de Heer Falize zelf geschreven en bedacht, wat het geheel uniek maakt.

Op dit moment speelt het korps in de hoogst mogelijke divisie voor haar muzieksoort, de Eerste-divisie sectie B.  

 

Home Verenigingen Muziek Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss