Oproepen

01-06-2018 | Drie Heerlense toneelverenigingen zoeken zeer dringend ruimte!!!

Triekeltrak, Kuvri en Stoute Schoenen zoeken per direct een gezamenlijk ruimte voor het opslaan van hun decorstukken, als werkplaats en mogelijk ook om te repeteren. Oppervlakte vanaf 70m2, hoogte minimaal 2.60 mtr. begane grond, water en stroom moeten aanwezig zijn. We kunnen een 'vriendenprijs' betalen van maximaal € 1.100 per jaar. Wie kan ons helpen! Reacties op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

22-09-2014 | Festival Vocallis / Zing en Beleef Mozart

Voor de cursisten van Zing en Beleef Mozart wordt een concertreis georganiseerd naar de uitvoering van Mozarts Requiem in Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam op 3 november 2014. Er is nog plaats voor enkele introducees. Wilt u dit indrukwekkende Mozart werk meebeleven? Stuur dan vóór vrijdag 26 september een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het programma wordt uitgevoerd door Capella Amsterdam en Sinfonietta Amsterdam en staat onder leiding van de beroemde dirigent Daniel Reuss. 

Kosten € 70,00 per persoon (entree en busvervoer vv). Opstapplaatsen Heerlen (15.00 u), Valkenburg (15.30 u) en Sittard (16.00 u) Verwachte terugkomst: dinsdag 4 november rond 02.00 u.

http://www.concertgebouw.nl/concerten/carolyn-sampson-in-mozarts-aangrijpende-requiem?path=event%3D46800%2Fgenre%3DVocaal


3-09-2014 | Muzikanten gevraagd 

Vrijdag 26 september wordt om 16.30 uur de Via Belgica geopend in het centrum van Meerssen bij de Markt. De organisatie zou het leuk vinden als de opening opgeluisterd zou worden met muziek uit die tijd, op luit of iets dergelijks. Kunt u helpen? Neem dan contact op met: Mien Mertens 0648146036


20-08-2014 | Vrijwilligers gezocht: Opbouwen performance "Aanslagen zonder gevolgen"

Voor de performance kunstenaar Pieter Van den Bosch worden er nog vrijwilligers gezocht. In samenwerking met Cultura nova, C-mine en Dommehof Takt geeft Pieter zaterdag 6 september 2014 een performance met titel “Aanslagen zonder gevolgen”.

"Aanslagen zonder gevolgen" zijn toegankelijke voorconstructies gebaseerd op brandbare materialen. In iedere vuurconstructie worden 100 mensen zo dicht mogelijk in, op of tussen het vuur geplaatst. Het is een gedecentraliseerd vuurlandschap om in te staan en door te wandelen. 

Om deze constructie op te bouwen worden er nog 10 vrijwilligers gezocht die donderdag 3 of vrijdag 5 september 2014 de performance mee willen opbouwen. Deze vrijwilligers krijgen een toegangsticket voor de performance op 6 september.

Heb je interesse of vragen? Voel je zeker vrij om contact op te nemen met Yuni Mahieu.  
Tel: 0468 14 31 68 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
http://pietervandenbosch.be/


18-08-2014 | Vrijwilligers gezocht: Bouw samen een theaterinstallatie!

Hallo! Wij, van Stichting SoAP, zoeken voor ons project KHOR II mensen die met ons willen bouwen. KHOR II is een theaterinstallatie in de vorm van een bouwpakket en deze zal samen met de bouwers en publiek opgebouwd worden op zaterdag 30 augustus om 10 uur. Je hoeft geen specifieke vaardigheden te hebben, en we zoeken naar mensen van allerlei pluimage.

Interesse in deelname of gewoon nieuwsgierig? Reageer dan zo snel mogelijk. Je kunt e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met 06-30072976.

Hopelijk tot dan!


02-06-2014 | Dameskoor zoekt nieuwe leden

Het Vrouwenkoor Choir of Voices is op zoek naar gemotiveerde vrouwen die graag op de maandagavond willen zingen. Wij repeteren in het bijgebouw van de Tempspleinkerk, Tempsplein 14 te Heerlen van 20.00 - 22.00 uur. Het repertoire is zeer variërend. U heeft interesse kom eens vrijblijvend op maandagavond naar ons koor en probeer meteen mee te doen.


31-03-2014 | Bedrijfsbands gezocht voor tweede editie 'Band Company' op 23 mei a.s. in poppodium NIEUWE NOR, Heerlen! 

Muziek brengt mensen samen! Op festivalweides en in concertzalen. Maar ook binnen bedrijven en organisaties. Poppodium NIEUWE NOR daagt organisaties uit een bedrijfsband te starten en op 23 mei mee te doen aan de tweede editie van 'Band Company', dé ultieme Zuid-Limburgse battle-of-bedrijfsbands! En dat doen we niet toevallig tijdens de 'Week van de Amateurkunst'.

In veel grote (en kleine) organisaties zijn muzikanten actief, delen een passie zonder dit van mekaar te weten. Dé ultieme mogelijkheid voor team building binnen de muren van de firma is samen muziek maken. Start daarmee een bedrijfsband (hiphop-collectief of dj-team kan natuurlijk óók!) en doe een gooi naar de titel ‘beste bedrijfsband van Zuid-Limburg’. Op 23 mei sta je op de planken van hét poppodium van Parkstad en wie weet wordt jij de opvolger van ‘Iron Sweden’... 

De eerste editie van ‘Band Company’ bleek vorig jaar een schot in de roos; een uitstekend gevulde zaal van de NIEUWE NOR, gemotiveerde bedrijfsbands en een bij vlagen uitzinnig publiek. Weliswaar was meedoen belangrijker dan winnen, edoch verkoos de deskundige jury hardrockband ‘Iron Sweden’, afgevaardigd door IKEA Heerlen, als winnaar van deze eerste battle of bedrijfsbands. Beoordelingscriteria waren samenspel, originaliteit (denk verder dan louter muzikaal) en publieksinteractie. 

Er is ruimte voor maximaal zes bedrijfsbands om te laten horen wat zij in huis hebben. De belangrijkste voorwaarde om deel te nemen aan ‘Band Company’ is dat alle bandleden (zoveel mogelijk) bij dezelfde organisatie, bedrijf of stichting werken. Bands/acts spelen maximaal 5 nummers of 20 minuten. Verder zorgt poppodium NIEUWE NOR voor een technisch team en een vaste backline. Aanmelden kan door vóór 1 mei te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; er geldt: wie het eerst komt, speelt! Voor deelnemers zijn er kaarten te winnen voor diverse concerten, goodies van deelnemende bedrijven en er is uiteraard een spectaculaire wisseltrofee voor de winnaar.

Maar 'Band Company' is méér; elk jaar kiezen we een lokaal (!) goed doel waar een deel van de opbrengsten aan wordt gedoneerd. Welk doel dat is, wordt binnenkort bekend gemaakt. Band Company is open voor alle publiek, maar in het bijzonder voor fans van de diverse bedrijfsbands. De helft van de recette-inkomsten wordt door poppodium NIEUWE NOR gedoneerd aan het goede doel.


 10-02-2014 | Popkoor Thirdwing organiseert Mannen Sing-in

In deze tijd, waar menige vereniging moeite heeft het hoofd boven water te houden door een teruglopend ledenaantal, valt een opmerkelijke ontwikkeling bij het Heerlens Popkoor Thirdwing meteen op. Dit koor met ± 50 actieve leden, mag zich gelukkig prijzen met een sterk groeiend aantal leden. De oorzaak hiervan ligt, zoals dat vaak het geval is, in een combinatie van factoren. 

Perfecte match
Popkoor Thirdwing is geslaagd in het vinden van de perfecte match tussen “gezelligheid” en “samen kwalitatief goede popmuziek maken”. Daarbij zijn de arrangementen die dirigent Ralph Hamer voor Thirdwing en haar begeleidingsband schrijft, stuk voor stuk juweeltjes. Nummers van o.a. Coldplay, Cheryl Cole of Supertramp, hebben het repertoire een ware “boost” gegeven. Hierdoor is het enthousiasme bij de leden zienderogen gestegen.

Dat dit ook zijn uitwerking op het publiek heeft, blijkt niet alleen uit de vele positieve reacties, maar ook uit het feit dat zich steeds weer nieuwe leden bij het koor aanmelden. 

Speciale open repetitie
Het koor heeft ondertussen veel meer vrouwen- dan mannenstemmen. Hoog tijd dus, om de herenleden wat extra aandacht te geven én actief op zoek te gaan naar meer mannen! Daarom houdt het popkoor op 26 maart a.s. een geheel vrijblijvende Mannen Sing-in. Hiervoor worden speciaal mannen uit Parkstad en omgeving uitgenodigd te komen sfeerproeven. Zangervaring is niet nodig. Deze Mannen Sing-in is een ideale gelegenheid om te ervaren waar Thirdwing voor staat: met z’n allen gezellig samen goede muziek maken. Dus heren: jullie zijn van harte uitgenodigd!

Nieuwsgierig?
Kom dan op woensdag 2 april a.s. om 19.45 u. naar Het Juphuis, Schandelerstraat 81 in Heerlen. Kijk voor meer informatie op www.thirdwing.nl  


29-01-2014 | Gezocht: Amateurkunstenaars voor presentatiedag

Ook dit jaar zal in Heerlen weer de Week van de Amateurkunst plaatsvinden. Van zaterdag 17 tot en met zondag 25 mei staan, een week lang diverse locaties, waaronder het Cultuurhuis,  Schunck*, diverse buitenlocaties en het Savelbergklooster in het teken van amateurkunst. Het thema dit jaar is: ‘Kijk Kunst!’. 

Dans je flamenco, maak je keramiek, doe je aan crossmedia of misschien aan fluisterpoëzie? Geef je drumsessies of straattheaterworkshops? Zing je in een zeemanskoor of  treedt je op als jazz zangeres? En wil je deze passie delen met een groot publiek? Doe dan mee aan de Week van de Amateurkunst (WAK)!

Op zondag 25 mei zal er tijdens de Week van de Amateurkunst weer een presentatiemiddag plaatsvinden in Cultuurhuis Heerlen. Wij zijn nog op zoek naar enthousiaste amateurkunstenaars die graag zich zelf willen komen laten zien en/of horen! Die dag zal er tussen 11.00 en 16.00 uur niet alleen een de presentatiemiddag plaatsvinden, maar ook een Kunstmarkt, waar je niet alleen kunst kunt kijken, maar ook kopen! 

Doe mee!
Zin om mee te doen? In je eentje of met een groep? Neem dan contact op met ons. Heb je zelf niet de mogelijkheid om mee te doen aan de WAK, maar ken je iemand anders die hier wel in geïnteresseerd is? Ook zij/hij is welkom om zich aan te melden voor de WAK! Aanmelden kan tot zondag 23 maart 2014. Voor aanmeldingen en meer informatie over de WAK, mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met: 045-5612121.


 

27-01-2014 | Toneelvereniging Triekeltrak zoekt enthousiaste verenigingen

In verband met 2015 het jaar van de Mijnen willen we graag een productie in samenwerking met 1 of meerdere andere toneelverenigingen, koren, muziekverenigingen of dansverenigingen uit Heerlen maken. We weten nog niet welk stuk we willen spelen, maar er zijn wel al wat ideeën. Om dit te kunnen bewerkstelligen moeten we zeker in 2014 het e.e.a. uitwerken en voorbereiden, zodat we eind 2015 een mooi stuk op de planken kunnen brengen. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Sander Hanssen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


10-12-2013 | Project Sally’s Inspiratie Ontmoetingen zoekt deelnemers

Je cultureel verbinden, artistiek je grenzen verleggen, het gesprek aangaan, van elkaar leren, mooie dingen creëren en ze aan de wereld laten zien. Daar draaien de Inspiratie Ontmoetingen van Project Sally Maastricht om, die het gezelschap in 2014 organiseert voor amateurkunstenaars.

 • Heb jij een enorme passie voor schilderkunst, fotografie, film, voor het maken van theater, muziek of het schrijven van gedichten of verhalen?
 • Wil jij geïnspireerd worden door Project Sally Maastricht, de makers ontmoeten en vervolgens jouw inspiratie weer doorgeven aan en delen met Sally en minstens honderd anderen?
 • Kun jij een intensief traject aan, waarbij je van hart tot hart in gesprek gaat met choreografen Wintjens en Ernst en hun dansers?
 • Sta jij te popelen om samen met Project Sally Maastricht mooie dingen te maken en een spetterende slotmanifestatie in mei 2014 hieromheen te organiseren?

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan Project Sally’s Inspiratie Ontmoetingen. Deelnemers starten aan het traject onder de voorwaarde dat zij aanwezig zijn bij minimaal drie Inspiratie Ontmoetingen en hun werk tonen bij de slotmanifestatie.

Zie jij het zitten om je te laten inspireren door Project Sally ?! Aarzel niet en stuur een e-mail met je contactgegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-42998230.


09-12-2013 | Thirdwing zoekt mannenstemmen

In sterk contrast met de huidige trend, waarin menige vereniging vanwege het teruglopend ledenaantal, moeite heeft het hoofd boven water te houden, valt een opmerkelijke ontwikkeling in het Heerlens Popkoor Thirdwing meteen op. Dit koor met 50 actieve leden, mag zich gelukkig prijzen met een sterk groeiend aantal leden. De oorzaak hiervan ligt, zoals dat vaak het geval is, in een combinatie van factoren. 

Popkoor Thirdwing is geslaagd in het vinden van de perfecte match tussen “gezelligheid” en “samen kwalitatief goede muziek maken”. Daarbij zijn de arrangementen die dirigent Ralph Hamer voor Thirdwing en haar begeleidingsband schrijft, stuk voor stuk juweeltjes. Nummers van o.a. Coldplay, Cheryl Cole of Supertramp hebben het repertoire een ware “boost” gegeven, waardoor het enthousiasme onder de leden zienderogen is gestegen. Dat dit ook zijn uitwerking op het publiek heeft, blijkt niet alleen uit de vele positieve reacties, maar ook uit het feit dat zich steeds weer nieuwe leden bij het koor aanmelden! 

Om bij de 5 - tot 6-stemmig uitgevoerde nummers de balans optimaal te houden, is er momenteel nog plaats voor enkele mannenstemmen. Daarom hierbij een oproep aan heren van Heerlen en omstreken: Twijfel niet langer en gebruik je mooie stem! Bezoek de website www.thirdwing.nl en kom luisteren en sfeerproeven tijdens een van de repetities in het Juphuis.

Uiteraard is Popkoor Thirdwing ook regelmatig op verschillende locaties in Parkstad e.o. te beluisteren. Kijk voor onze actuele agenda op de website www.thirdwing.nl.


13-11-2013 | Theaterwerkplaats ZIE zoekt:

 • Begeleiding groep drama / musical voor kinderen en/of volwassenen
 • Techniek licht en geluid
 • Kostuums en rekwisieten
 • Podiumbouw
 • Diverse hand- en spandiensten

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rik van Dijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 04-11-2013 | Toneelvereniging Triekeltrak zoekt vrijwilligers

Wij van toneelvereniging Triekeltrak zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mee helpen met decorbouw en ondersteuning bij repetities en voorstellingen. Er is altijd wel iets te doen waar we naast spelers ook zeker vrijwilligers voor kunnen gebruiken. Kijk op de website voor meer informatie: www.triekeltrak.nl


08-10-2013 | Diversão! Sambaband Heerlen zoekt ruimte

Diversão! Sambaband Heerlen is een Braziliaanse muziekvereniging die gebruik maakt van de originele Braziliaanse instrumenten. Wij zijn op zoek naar een ruimte, waar wij iedere vrijdag terecht kunnen, om onze muziek verder uit te werken. We zijn opgericht in 2013, en sinds kort een officiële vereniging! Kijk ook op onze website www.diversao.nl en like ons op Facebook: www.facebook.com/sambadiversao


28-09-2013 | Wil je ook eens meezingen in de Messiah van G.F. Händel?

Voor iedereen die van zingen houdt, jong of ouder, met koorervaring of niet, zal in de aanloop naar Festival Vocallis 2013, in september een verkorte versie van de cursus Zing en Beleef Händel o.l.v. Hans Veldhuizen voor het eerst buiten het Concertgebouw Amsterdam, in Bunde en Vaals, te beleven zijn. Inschrijving 4-daagse Concertgebouw cursus Zing en Beleef Händel in Bunde en Vaals loopt tot 5 september a.s. Inclusief Meezing Messiah op 5 of 10 oktober 2013.

Gedurende een reeks interactieve bijeenkomsten laten cursisten zich meenemen op ontdekkingsreis door de muziekgeschiedenis. Niet alleen door erover verteld te krijgen, maar vooral door met elkaar meesterlijke werken te zingen onder leiding van de inspirerende dirigent en pianist Hans Veldhuizen. ‘Zing en Beleef’ gaat voor het eerst buitenshuis en komt naar Zuid-Limburg toe!

De cursus is zo gemaakt dat koorervaring of kennis van het notenschrift is meegenomen, maar niet noodzakelijk. Hij is geschikt voor iedereen die van zingen houdt, jong en oud. De Zing en Beleef Händel-workshop wordt afgesloten met het bijwonen van de integrale uitvoering van de Messiah van G.F. Händel tijdens Festival Vocallis in oktober 2013 in Bunde en Vaals. De cursisten mogen dan enkele koorwerken meezingen.

Docent: Hans Veldhuizen, dirigent/pianist
Wanneer: 7/8 én 21/22 september 2013 van 13.00-15.30 uur
Waar: Vaals, C.C. De Kopermolen ( 7/8 september) én Bunde, Àuw Kerk (21/22 september)
Maximum aantal deelnemers: 100
Kosten: € 80,00 p.p. (inclusief cursusmateriaal, catering en 1 entreebewijs Meezing-
Messiah naar keuze 5 of 10 oktober)

Uiterste inschrijfdatum: 5 september 2013 via www.festivalvocallis.nl


26-06-2013 | Het platform zoekt werkgroep deelnemers

Het Platform is op zoek naar mensen die deel willen nemen aan (een van) onderstaande werkgroepen:

Werkgroep Depot
Deze werkgroep gaat zich bezighouden met:

 • het onderzoeken van behoefte aan een depot onder verenigingen
 • het opstellen van een programma van eisen
 • het overleggen met de gemeente Heerlen over mogelijke locaties
 • het vinden van een geschikte locatie aan de hand van het programma van eisen
 • het opstellen van een projectplan
 • het aanvragen van subsidie(s)
 • verenigingen op de hoogte houden van de voortgang

Werkgroep Herdenkingsjaar De Mijnen 2015
Deze werkgroep gaat zich bezighouden met:

 • het inventariseren van initiatieven en ideeën van verenigingen
 • deze terugkoppelen naar Betawerk
 • bij de keus voor een gezamenlijk project, het opstellen van een projectplan
 • project(en) in samenwerking met Betawerk uitwerken en uitvoeren
 • verenigingen via het Platform enthousiasmeren activiteiten te bedenken en uit te voeren
 • het aanvragen van subsidie(s)

Wil je meedoen of weet je iemand die mee wil doen? Bel dan naar ons: 045-5612121 of mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Home Prikbord Oproepen